Έξυπνο σύστημα φωτισμού εσωτερικών χώρων ,που λειτουργεί δωρεάν όταν υπάρχει ήλιος , ενώ τις συννεφιασμένες ημέρες και το βράδυ αυτόματα παίρνει ενέργεια από το κεντρικό ηλεκτρικό δίκτυο .
 Θα φανεί σε πολλούς παράδοξο το γεγονός ότι την περισσότερη ενέργεια για φωτισμό την καταναλώνουμε κατά την διάρκεια της ημέρας, διότι τότε χρειάζονται φωτισμό μεγάλοι καταναλωτές όπως βιομηχανίες, βιοτεχνίες, γραφεία, σχολεία, πανεπιστήμια, δημόσια κτήρια, καταστήματα, υπεραγορές, υπόγεια γκαράζ κλπ.
Με δεδομένο ότι οι παραπάνω εγκαταστάσεις καταναλώνουν για φωτισμό από 20-63% των συνολικών ενεργειακών τους αναγκών, προκύπτει ότι μια σοβαρή μείωση στην κατανάλωση της ενέργειας για φωτισμό θα είχε σαν αποτέλεσμα ένα σοβαρό οικονομικό και περιβαλλοντολογικό όφελος.
Απάντηση στο παραπάνω πρόβλημα είναι η δική μας καινοτομία «ΕΞΥΠΝΟ ΗΛΙΑΚΟ σύστημα φωτισμού εσωτερικών χώρων», δηλαδή, ένα σύστημα που μόνο με ένα καλώδιο, χωρίς ηλεκτρονικές διατάξεις (inverters, converters), χωρίς μπαταρίες κλπ. οδηγούμε την ενέργεια** από τα σταθεροποιημένης ισχύος φωτοβολταϊκά** πλαίσια, στο εσωτερικό των κτιριακών εγκαταστάσεων, και την μετατρέπουμε σε απεριόριστη φωτεινή ισχύ, δηλαδή φως ακριβώς εκεί που χρειάζεται, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία LED.
*Πατέντα: «Ηλιακή λάμπα- φωτιστικό» και Βιομηχανικά σχέδια: «Ηλιακές λάμπες με διόδους φωτεινής εκπομπής»
**Πατέντα: «Σταθεροποίηση ισχύος φωτοβολταϊκών πλαισίων»
****Καταναλώνουμε άμεσα την ενέργεια που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά πλαίσια διότι η αποθήκευση της ενέργειας σε μπαταρίες έχει τεράστιο κόστος (αρχικό κόστος αγοράς και εν συνεχεία αντικατάστασης).
smart greek 1
ΠΩΣ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ
1. Με σταθεροποίηση της ισχύος των φωτοβολταϊκών πλαισίων (χωρίς inverter-converters, ηλεκτρονικές διατάξεις.)
2. Με ειδικά τροποποιημένες λάμπες LED.
3.Με την δική μας καινοτομία «ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ» για λειτουργία και την νύκτα αλλά και με συννεφιά.Μέχρι τώρα για να φωτίσουμε εσωτερικούς χώρους θα πρέπει να ανάψουμε λάμπες που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο της ΔΕΗ ή να ανοίξουμε τρύπες στην οροφή τοποθετώντας ογκώδεις κατασκευές όπως είναι οι φωταγωγοί-φωτοσωλήνες ώστε να έχουμε είσοδο ηλιακού φωτός στο χώρο. Οι δύο παραπάνω μέθοδοι έχουν και μεγάλο κόστος για την μηνιαία εξυπηρέτηση των λογαριασμών της ΔΕΗ και μεγάλο κόστος εγκατάστασης.
smart english22

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ
Φωτοβολταϊκό πλαίσιο – καλώδιο – Ηλιακή λάμπα και μόνον.

smart greek 2

Όσο υπάρχει ηλιοφάνεια, το σύστημά μας δίνει δωρεάν φως στο εσωτερικό των κτιρίων, ακόμα και στο ποιό δυσπρόσιτο και σκοτεινό σημείο τους.
Παραδείγματα:
Για το Ν. Αττικής δίνει περίπου 3000 ώρες δωρεάν φωτισμό/έτος.
Για τη Κρήτη δίνει περίπου 3100 ώρες δωρεάν φωτισμό/έτος.
Για τη Κύπρο δίνει περίπου 3200 ώρες δωρεάν φωτισμό/έτος.

Ο χρόνος απόσβεσης της επένδυσης είναι περίπου 20-24 μήνες και εξαρτάται από τα δεδομένα κάθε περιοχής.

smart greek 3

*Τα συστήματα προσαρμόζονται ανάλογα με το Γεωγραφικό πλάτος και Γεωγραφικό μήκος της περιοχής, αλλά και από το διάγραμμα κίνησης του Ήλιου κατά τη διάρκεια του έτους.

smart greek 7

Έχουμε Ήλιο έξω; Tότε έχουμε σταθερό φώς μέσα!
Επιτυγχάνουμε συνθήκες φωτισμού παρόμοιες με αυτές του εξωτερικού περιβάλλοντος χάρις τον υψηλό δείκτη χρωματικής απόδοσης (>85%) που παρουσιάζει η πηγή φωτισμού LED, δημιουργώντας ευεξία και θετική επίδραση στα άτομα που βρίσκονται σε εσωτερικούς ή υπόγειους χώρους, που πραγματικά νοιώθουν ότι είναι σε «επαφή» με το εξωτερικό περιβάλλον, βελτιώνοντας έτσι την ψυχική τους διάθεση, αλλά και τις εργασιακές τους επιδόσεις!

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
• Δωρεάν φως τις ημέρες με ηλιοφάνεια, σε εσωτερικούς χώρους (περίπου 3000 ώρες /έτος).
• Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία LED, αντικαθιστώντας τις παλιές ενεργοβόρες λάμπες φθορισμού.
• Μείωση της θερμοκρασίας στον χώρο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για ψύξη.
• Εύκολη εγκατάσταση.
• Μηδενικό κόστος συντήρησης
• Γρήγορη απόσβεση της επένδυσης.
• Αύξηση παραγωγικότητας λόγω της ποιότητας του φωτός.
• Εξοικονόμηση πόρων.
• Προστασία του περιβάλλοντος.
• Επεκτασιμότητα ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.
• Μηδενικό κόστους απόρριψης δεδομένου ότι οι λάμπες μας είναι επισκευάσιμες.

super

ισκευάσιμες.